Koktajl warzywny zielony w proszku 20g Trixo
Sklep tradycyjny
„Eko-Młociny”
ul. Kasprowicza 119A lok. 4U
(przy stacji metra Młociny)
01-949 Warszawa
Zapraszamy:
Poniedziałek-piątek 10-20
Sobota 10-15
(Wyłącznie tym czasie odpowiadamy na Państwa zapytania oraz prowadzimy realizację zamówień)
Paczka do 30 kg niezależnie od ilości produktów
Wpłata na konto – 13,50 zł
Przesyłka za pobraniem- 18,00 zł
PRZY ZAMÓWIENIU POWYŻEJ 250 zł - WYSYŁKA GRATIS
Wpłata na konto (w tytule przelewu prosimy wpisać JEDYNIE NICK Z ALLEGRO)
79 1140 2004 0000 3002 4704 8144
Do każdej przesyłki dołączamy paragon lub na życzenie fakturę VAT.
Witamy w sklepie Eko-Młociny!
KOKTAJL WARZYWNY ZIELONY
Działanie: odchudzające, oczyszczające
Koktajl zielony to doskonale dobrany zestaw warzyw, które na co dzień powinny królować w naszej kuchni.
Zielone warzywa są źródłem niezbędnych do funkcjonowania organizmu witamin i składników mineralnych, a co ważniejsze: ich spożywanie nie przyprawi nas o dodatkowe kilogramy, ponieważ zawarty w nich błonnik wspomaga utrzymanie właściwej wagi.
Niezwykle ważne jest działanie antynowotworowe, jak również zapobieganie rozwojowi innych chorób. Sukces ten warzywa przypisują wysokiej zawartości chlorofilu, karotenu i potasu.
Większość dostępnych diet oparta jest właśnie na zielonych warzywach.
Dlaczego tak się dzieje?
Szpinak, kapusta czy pasternak to wyjątkowo niska wartość kaloryczna.
Niemniej warzywa te dostarczają do organizmu najważniejsze wartości odżywcze w postaci witamin, antyutleniaczy oraz minerałów.
Organizm jest zatem w stanie poprawnie funkcjonować i spalać wyłącznie nadmiar tłuszczu i węglowodanów, nie pozbywając się jednocześnie tak ważnych dla zdrowia elementów.
Zielona barwa koktajlu jest zasługą chlorofilu.
To barwnik, którego zadaniem jest wytwarzanie energii w procesie pochłaniania promieni słonecznych, chyba każdy z nas słyszał na lekcji biologii o fotosyntezie?
Energia ta jest niezwykle przydatna osobom pracującym w zaciemnionych pomieszczeniach oraz prowadzących stresujący tryb życia.
Chlorofil pełni funkcje oczyszczającą: niszczy bakterie, grzyby i komórki rakowe; oczyszcza narządy wewnętrzne np. wątrobę oraz uzdrawia je.
Oczyszczenie układu pokarmowego i wydalniczego jest jednoznaczne z oczyszczeniem krwi, limfy i płynów wewnątrzkomórkowych.
Płynna dawka promieni słonecznych, w postaci chlorofilu, jest najzdrowszym pożywieniem na świecie - dieta bogata w zielone warzywa pozwala na utrzymanie zasadowego pH naszego ciała i poprawne funkcjonowanie organizmu.
Regularne spożywanie chlorofilu eliminuje 95% toksyn, które docierają do organizmu podczas oddychania (z powietrza).
Szerokie spektrum zastosowania zielonego koktajlu sprawia, że również w przypadku kobiet w ciąży oraz tych, które się o dziecko starają możemy wyliczyć jego pozytywne działanie.
Dzieje się tak za sprawą zawartości ogromnej ilości witamin, co w konsekwencji korzystnie wpływa na dobre samopoczucie, pracę układu nerwowego oraz mózgu.
Pomaga to w przekazaniu dziecku odporności i zmniejszeniu ryzyka wystąpienia poważnych chorób.
Zielone warzywa skutecznie wspomagają leczenie anemii, dzieje się tak za sprawą stymulacji wzrostu czerwonych krwinek.
Koktajl zielony to dawka zdrowia w małej saszetce - bez soli, bez konserwantów, bez chemii!
KAPUSTA
Witaminy: C, z grupy B, A, E, K, rutyna, siarka, arsen, wapń, magnez, potas, żelazo, kwas foliowy
Wspomaganie leczenia chorób stawów, guzów, zapobieganie anemii, obrzękom, wzmocnienie odporności, pozytywny wpływ na skórę, włosy i paznokcie. Wartość energetyczna 100g kapusty wynosi ok. 40 kcal
KALAFIOR
Witaminy: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K, potas, magnez, sód, żelazo, mangan, wapń, fosfor, cynk, miedź, fluor, jod, chlor, białko, węglowodany, błonnik, karoteny, kwas nikotynowy, kwas pantotenowy, kwas foliowy.
Wzmocnienie odporności, wspomaganie pracy wątroby i nerek, zwalczanie wolnych rodników, usprawnienie pracy układu pokarmowego, leczenie schorzeń śluzówki jelit i żołądka, wzmocnienie serca i układu krążenia, działanie antyreumatyczne, zapobieganie starzeniu się skóry i organizmu, działanie przeciwnowotworowe i bakteriobójcze. Wartość energetyczna 100g kalafiora wynosi ok. 25 kcal
PASTERNAK
Witaminy: C, A, PP, E, B9, B1, B2, B6; białko, skrobia, pektyny, błonnik, związki kumarynowe, magnez, wapń, żelazo, fosfor, potas
Pobudzenie perystaltyki jelit, regulacja rytmu wypróżnień, ochrona przed zaparciami, ochrona przed kamieniami nerkowymi i żółciowymi, obniżenie wysokiego ciśnienia, działanie przeciwbólowe, antyreumatyczne, moczopędne, uspokajające, pobudzenie krążenia, odtruwanie organizmu, działanie zasadotwórcze – przywraca w organizmie równowagę kwasowo – zasadową (nadmiar kwasów sprzyja nadciśnieniu, gorszemu widzeniu, bólom stawów, powstawaniu kamieni nerkowych, wypadaniu włosów, ogólnemu osłabieniu, spadku odporności); Wartość energetyczna 100g pasternaku wynosi ok. 55 kcal
SZPINAK
Witaminy: C, E, K, z grupy B; beta karoten, luteina, potas, żelazo, magnez, kwas foliowy
Działa przeciwnowotworowo; zapobiega powstawaniu miażdżycy; zapobiega nadmiernemu stresowi; wykazuje działania przeciwbólowe; obniża ciśnienie i reguluje rytm serca; przeciwdziała starzeniu i ma wpływ na krzepnięcie krwi; wspomaga metabolizm i proces odchudzania. Wartość energetyczna 100g szpinaku wynosi ok. 16 kcal
NATKA PIETRUSZKI
Witaminy: C, prowitamina A; wapń, sód, magnez, żelazo, chlorofil, potas, mangan, , cynk, miedź.
Wspomaga proces trawienia, podnosi odporność organizmu, wykazuje działanie zapobiegające infekcjom układu moczowego, działa antynowotworowo i zapobiega anemii, wpływa korzystnie na wzrok, odtruwa organizm.
KOPEREK
Witaminy: A, C; ryboflawina, kwas foliowy, pirydoksyna, niacyna
Reguluje ilość złego cholesterolu, korzystnie wpływa na wzrok, wykazuje działanie przeciwnowotworowe, wzmacnia system odpornościowy, wspomaga metabolizm.
Skład: szpinak, natka pietruszki, koperek, kapusta, kalafior, pasternak
30.11.2016
20 gr.
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
Sklep tradycyjny
„Eko-Młociny”
ul. Kasprowicza 119A lok. 4U
(przy stacji metra Młociny)
01-949 Warszawa
Zapraszamy:
Poniedziałek-piątek 10-20
Sobota 10-15
(Wyłącznie tym czasie odpowiadamy na Państwa zapytania oraz prowadzimy realizację zamówień)
Paczka do 30 kg niezależnie od ilości produktów
Wpłata na konto – 13,50 zł
Przesyłka za pobraniem- 18,00 zł
PRZY ZAMÓWIENIU POWYŻEJ 250 zł - WYSYŁKA GRATIS
Wpłata na konto (w tytule przelewu prosimy wpisać JEDYNIE NICK Z ALLEGRO)
79 1140 2004 0000 3002 4704 8144
Do każdej przesyłki dołączamy paragon lub na życzenie fakturę VAT.
Witamy w sklepie Eko-Młociny!
KOKTAJL WARZYWNY CZERWONY
Paleta barw w Twojej diecie? Pamiętaj, że kolor warzyw ma znaczenie!
Koktajl czerwony to idealnie zbilansowana kompozycja, jak sama nazwa wskazuje, czerwonych warzyw.
Nie bez znaczenia pozostaje kolor – zawarte w czerwonych warzywach witaminy i substancje odżywcze wspomagają pracę układu krwionośnego, co nie oznacza że tylko w tej kwestii odgrywają istotną rolę w naszym organizmie.
Koktajl czerwony charakteryzuje się szeregiem właściwości prozdrowotnych, do których zaliczyć możemy: regulację pracy układu krwionośnego (wzmacnianie naczyń krwionośnych, regulowanie rytmu serca, stabilizację ciśnienia krwi, obniżenie poziomu LDL – „złego cholesterolu”), przeciwdziałanie procesowi starzenia, wspomaganie dobrego samopoczucia oraz przeciwdziałanie powstawaniu nowotworów.
Jednakże najważniejszym elementem, na który oddziaływają jest serce.
Czerwone warzywa są bogatym źródłem likopenu.
Likopen jest organicznym związkiem chemicznym należącym do grupy karotenów, to właśnie on odpowiada za kolor warzyw.
Jako antyutleniacz odpowiedzialny jest za układ krążenia, w tym ochronę naczyń krwionośnych przed mikrouszkodzeniami oraz obniżenie złego cholesterolu, co w efekcie zmniejsza ryzyko ataku serca nawet o 50%! Niezwykle ważne jest także działanie odmładzające, likopen spowalnia proces starzenia się skóry.
Zarówno buraki, pomidory, jak i papryka zawierają dużą ilość potasu, który jest niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, pierwiastkiem.
Potas wspomaga regulację rytmu serca oraz stabilizuje ciśnienie krwi.
Bierze również czynny udział w regulacji gospodarki wodnej w organizmie.
Niedobór potasu może prowadzić do nadciśnienia i nieregularnej pracy serca.
Grupa czerwonych warzyw to grupa zawierająca duże ilości antycyjanów.
Te z kolei są naturalnymi barwnikami, których zastosowanie zdrowotne odnotowane jest w przypadku obniżenia kruchości naczyń krwionośnych oraz wspomagających wzrok.
Koktajl czerwony to dawka zdrowia w małej saszetce – bez soli, bez konserwantów, bez chemii!
BURAK – jestem bogaty w…
Witaminy: kwas foliowy, C, B1, żelazo, wapń, magnez, potas, mangan, sód, miedź, chlor, fluor, cynk, bor, lit, molibden, kobalt, rubid, cez
…i jestem odpowiedzialny za:
Zapobieganie anemii, leczenie białaczki, wspomaganie układu krwionośnego, zalecane nadciśnieniowcom, wspomaganie podczas chemioterapii, działanie przeciwnowotworowe, wzmacnianie odporności organizmu, działanie wykrztuśne (podczas kaszlu), działanie zasadotwórcze, idealne podczas menopauzy (zapobiegają osteoporozie, dotleniają serce, wyrównują jego pracę, zmniejszają ciśnienie krwi, łagodzą uderzenia gorąca, redukują migreny)
Wartość energetyczna 100g buraków wynosi ok. 38 kcal
POMIDOR – jestem bogaty w…
Witaminy: C, E, prowitamina A, z grupy B, PP, K; potas, wapń, magnez, żelazo, mangan, miedź, kobalt; likopen, brom
…i jestem odpowiedzialny za:
Wspomaga pracę układu krwionośnego, zapobiega zawałom i miażdżycy; działa przeciwnowotworowo; wspomaga odporność organizmu oraz trawienie; idealnu w walce z nadwagą; ze względu na obecność bromu pozytywnie oddziaływuje na układ nerwowy; chroni przed szkodliwym oddziaływaniem UV.
Wartość energetyczna 100g pomidorów wynosi ok. 15 kcal
PAPRYKA – jestem bogata w…
Witaminy: C, A, E, B2, B6; potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, beta karoten, likopen
…i jestem odpowiedzialna za:
Działa przeciwstarzeniowo; wspomaga odporność organizmu; obniża ciśnienie krwi; chroni przed miażdżycą, pobudza trawienie; reguluje pracę układu trawiennego. Wartość energetyczna 100g papryki wynosi ok. 25 kcal
30.11.2016
20 gr.
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
Koktajl warzywny biały 20g w proszku Trixo
Aronia w proszku 100g Batom
Koktajl zielony to doskonale dobrany zestaw warzyw, które na co dzień powinny znajdować się w naszej kuchni. Zielone warzywa są źródłem niezbędnych do funkcjonowania organizmu witamin i składników mineralnych, a co ważniejsze: ich spożywanie nie przyprawi nas o dodatkowe kilogramy, ponieważ zawarty w nich błonnik wspomaga utrzymanie właściwej wagi. Niezwykle ważne jest działanie antynowotworowe, jak również zapobieganie rozwojowi innych chorób. Sukces ten warzywa przypisują wysokiej zawartości chlorofilu, karotenu i potasu.
Większość dostępnych diet oparta jest właśnie na zielonych warzywach. Warzywa te dostarczają do organizmu najważniejsze wartości odżywcze w postaci witamin, antyutleniaczy oraz minerałów. Organizm jest zatem w stanie poprawnie funkcjonować i spalać wyłącznie nadmiar tłuszczu i węglowodanów, nie pozbywając się jednocześnie tak ważnych dla zdrowia elementów.
Zielone warzywa skutecznie wspomagają leczenie anemii, dzieje się tak za sprawą stymulacji wzrostu czerwonych krwinek.
Koktajl zielony to dawka zdrowia w małej saszetce - bez soli, bez konserwantów, bez chemii!
Skład: